Nieuws

Hoe mooi is het Maasgebied?

Geplaatst op 16/03/2018 Bekijk deze film over het Maasgebied

Lees meer

Nacht van Muzelinck zoekt deelnemers

Geplaatst op 13/03/2018 Muzelinck organiseert op 23 juni 2018 voor de tweede keer de Nacht van Muzelinck;een culturele avond/nacht voor en door inwoners van Oss en Bernheze.

Lees meer

Toeristische route met treintje

Geplaatst op 28/02/2018 Toeristische route met treintje.

Lees meer

Opening Verwonderhuis op De Elzenhoek

Geplaatst op 27/02/2018 Woensdagmiddag 7 maart om 15.00u wordt het Verwonderhuis op NME-Centrum & kinderboerderij De Elzenhoek feestelijk geopend. Het Verwonderhuis is een educatieve ruimte die omgebouwd is tot huis. Jong en oud ontdekt hier allerlei leuke wetenswaardigheden over de bijzondere dierenwereld. Spelenderwijs leren zij van alles over thema’s als poep, afval, voeding...

Lees meer

Onthulling ‘Shogun’, opgezette wisentstier gaat on tour

Geplaatst op 13/12/2017 De opgezette wisentstier ‘Shogun’ wordt op 20 december onthuld in het natuurcentrum de Maashorst en is vanaf 21 december te zien. Na een  paar maanden gaat Shogun op bezoek langs de 4 gemeenten en het provinciehuis. Zo is hij voor een breed publiek te bezichtigen.

Lees meer

Fotoboek Osse fotograaf Leo van den Bergh te koop

Geplaatst op 03/11/2017 In Oss is een nieuw fotoboek te koop: Geboren fotograaf - Oss en de wijde wereld door de ogen van Leo van den Bergh (1912-2009). 

Lees meer

De pure schoonheid van het Maasmeandergebied

Geplaatst op 08/09/2017 Maas en water, dijken en polder, bos en heide, je raakt niet uitgekeken in het Maasmeandergebied rondom de gemeente Oss.

Lees meer

Stadswandeling voor groepen

Geplaatst op 26/07/2017 Stadswandeling voor groepen

Lees meer

Speelbos Herperduin is geopend

Geplaatst op 04/04/2017 Op donderdag 13 april opende wethouder van der Schoot om 10.00 uur Speelbos Herperduin, da’s leuk! in Herperduin. De Das en haar burcht zijn er dan klaar voor om vele kinderen te ontmoeten! Tijdens de opening zijn ook de leerlingen van een aantal basisscholen aanwezig. Zij hebben de toegangspoorten ontworpen. De leerlingen van het Hooghuis locatie De Singel hebben deze poorten gebouwd.

Lees meer

Gelukkig hebben we de foto's nog

Geplaatst op 06/03/2017 Nieuw tv-programma over lokale geschiedenis Oss en Bernheze.Maandag 6 maart wordt de eerste aflevering uitgezonden van een nieuwe tv-serie over de geschiedenis van bijzondere plekken in de regio: Gelukkig hebben we de foto’s nog! Dit nieuwe programma is een samenwerking tussen Dtv en Stadsarchief Oss en laat de kijkers een aantal markante plekken in de...

Lees meer

Stadsarchief Oss zet duizenden foto’s online

Geplaatst op 06/12/2016 Vanaf 6 december zijn op de collectiewebsite van het Stadsarchief Oss duizenden foto’s van Oss en omgeving te bekijken: www.stadsarchiefoss.nl/collectie

Lees meer
Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea