Atelierroute 2017

11 augustus 2017

In 2007 werd voor de eerste keer een atelierroute georganiseerd.  De gemeente Oss was zo enthousiast over het resultaat hiervan dat zij het kunstenaarscollectief een vast onderkomen wilde aanbieden. Dat werd gevonden aan de Kruisstraat 26 te Oss, waar in mei 2008 de eerste expositie werd gehouden. K26 was geboren!


Atelierroute bestaat 10 jaar
K26 bestaat nu 10 jaar en we organiseren voor de 6e maal de tweejaarlijkse atelierroute. Tijdens de atelierroute en ook in de 3 weken ervoor is van de deelnemende K26 kunstenaars representatief werk te zien in K26. De expositie is te bezoeken van donderdag 10 augustus tot en met zondag 10 september. Zo kunt u zich voorafgaand aan het atelierbezoek een beeld vormen van het aanbod.

Aftrap

Voor de atelierroute van 2017 geeft wethouder Frank den Brok op 27 augustus om 15.00 uur de aftrap in onze expositieruimte aan de Kruisstraat 26.
Aansluitend steken we over naar de Groene Engel om ons 10 jarig bestaan te vieren met een hapje, een drankje en een dansje! Bezoekers van K26 ontvangen consumptiebonnen die bij de Groene Engel kunnen worden omgezet in een drankje.

Route 2017
Net als in de vorige editie is ervoor gekozen om een verdeling te maken tussen kunstenaars met een atelier in het buitengebied en kunstenaars met een atelier in Oss.
In @Paulus, de voormalige Pauluskerk aan de oude Litherweg en verzamelplaats van kunstenaarsateliers, tonen vier K26 kunstenaars hun werk. Evenals een aantal andere kunstenaars, waaronder het Kunstenaarscollectief RuwArt die op deze zelfde locatie hun domicilie hebben gevonden.


Open dag

In het weekend van 2 en 3 september 2017 stellen de deelnemende kunstenaars in het buitengebied hun atelier open voor publiek; in het daaropvolgende weekend, 9 en 10 september is het de beurt aan de kunstenaars uit Oss.
De ateliers zijn open op genoemde data van 11.00 tot 17.00 uur.


Meer informatie


Terug naar nieuwsoverzicht
Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea