Gratis boekje bij fototentoonstelling Geluk

20 december 2017

In de publieksruimte van het Stadsarchief Oss is tot en met 14 januari 2018 de fototentoonstelling ‘Geluk’ te zien. Geluk was het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis, die in oktober plaatsvond. Het Stadsarchief heeft hiervoor in de omvangrijke foto- en krantencollectie gezocht naar geluksmomenten en heeft aan lokale fotografen om een bijdrage uit hun eigen collectie gevraagd. Daarvan is een kleinschalige tentoonstelling gemaakt. Het merendeel van deze foto's is gemaakt door Osse fotografen: Leo van den Bergh, Daan Scholte, Paul van der Werff, Ruud Rogier en Chris Perreijn.


Het Stadsarchief heeft vervolgens Osse dichters gevraagd zich te laten inspireren door deze geluksfoto’s. Op deze vraag zijn 13 gedichten binnengekomen, onder andere van leden van de Dichtersbent Oss en het Poëzie Podium Oss (PPO). Deze gedichten zijn in de tentoonstelling bij de betreffende foto’s gehangen. Ook zijn ze samen met de foto’s in een fraai tentoonstellingsboekje opgenomen, dat nu gratis verkrijgbaar is aan de balie van het Stadsarchief.

Beeldcollectie
Het Stadsarchief Oss heeft een omvangrijke beeldcollectie. Hierin zijn ongeveer 500.000 foto's, negatieven en ansichtkaarten verzameld. Een groot deel hiervan is gemaakt door (pers)fotografen die in Oss hebben gewoond of gewerkt. Deze collectie wordt stap voor stap gedigitaliseerd en beschreven. Hiervoor hebben we hulp van tien vrijwilligers. Op deze manier komen er steeds meer beelden via internet beschikbaar, op onze collectiewebsite, zodat iedereen van dit mooie materiaal kan genieten: www.stadsarchiefoss.nl/collectie


Terug naar nieuwsoverzicht
Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea