Huiskamerfestival Muziek bij de Buren

27 november 2017

Oss sluit aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren! Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Oss (fotograaf Debby Gosselink).

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland. Op zondagmiddag 10 december 2017 veranderen huiskamers in Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Oss, Leeuwarden, Sneek, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met de stad en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.


In een volgepakt Café Bellevue is op maandagavond 20 november het programma bekendgemaakt voor de eerste Osse editie van Muziek Bij De Buren. Het huiskamerfestival komt op zondagmiddag 10 december naar het Centrum, de Kortfoort en de Schadewijk. De afgelopen tijd is er druk gezocht naar lokale muzikanten en woonkamers die deel willen nemen aan dit huiskamerfestival. Uiteindelijk zijn er 27 deelnemende woonkamers gevonden, wat resulteert in 81 optredens op deze zondagmiddag. De optredens doen diverse muziekgenres aan, zo kun je in de Nachtegaallaan naar klassieke muziek van Joke Wolters gaan luisteren, in de Kerkstraat naar stevigere muziek van Heavy Metal Thunder en in de Floraliastraat naar de mooie singer-songwriter liedjes van Madison & Haigh. Alle optredens zijn gratis te bezoeken.

Volgens Anneloes Ebing van de organisatie van het evenement was het een flinke klus om  alle acts te beluisteren en te matchen aan de diverse huiskamers. Welke muziek past er in welke huiskamer? Tijdens de presentatie van het programma, waarbij zowel de muzikanten als de eigenaren van de diverse huiskamers aanwezig waren werd bekend gemaakt wie er aan elkaar gekoppeld is, waarna de zogenaamde matches de mogelijkheid hadden om nader kennis te maken en het een en ander door te spreken. Gezien de positieve reacties vanuit de zaal lijkt de organisatie een juiste keuze te hebben gemaakt. Na afloop van de avond kregen alle deelnemende huiskamers een promotiepakket mee met posters, programmakranten en borden om zo alvast goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan om er op zondag 10 december een mooie “Muziek Bij De Buren” van te gaan maken.

Op 10 december wordt de dag om 12.00 uur geopend in de Rabobank in de Raadhuislaan met muziek van Oss talent Nikenia Martis. De dag wordt vanaf 18.30 uur afgesloten in Café Bellevue met een optreden van Boot Hill.


Terug naar nieuwsoverzicht
Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea