Huiskamerfestival Muziek bij de Buren gaat van start in Oss

10 september 2017

Oss sluit aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren! Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Oss (fotograaf Debby Gosselink).

Op zondagmiddag 10 december 2017 presenteert Oss wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in minstens 30 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Oss en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Osse muzikaliteit en gastvrijheid.

Nationale Muziek bij de Burendag
Muziek bij de Buren is gestart, zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Op 10 december 2017 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst vijftien steden, nu dus ook in Oss.

Meedoen met Muziek bij de Buren?
Enthousiaste Ossenaren kunnen zich vanaf 11 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! We richten ons in 2017 met de woonkamers vooral op het Centrum, de Kortfoort en de Schadewijk. Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: Muziek bij de Buren

Praktische informatie:
Locaties: diverse huiskamers in Oss
Datum: zo 10 december 2017, 12:00 -18:00
Deelnemende steden: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.


Terug naar nieuwsoverzicht
Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea