Cursusaanbod in Oss

Op deze pagina vind je meer informatie over instellingen in Oss die cursussen aanbieden. Onder andere, Muzelinck, Volksuniversiteit Oss, Centrum Jeugd en Gezin, Beweeg en Leef, Creapoelka, K26,'t Rollend Creatief, Caroline Limpens, Percussie4fun, Danscentrum Zwijsen, Zusjess Creatief


Muzelinck

Muzelinck is hét centrum voor de kunsten voor Oss en omgeving. Zij bieden cursussen en projecten voor alle leeftijden op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, multimedia, theater, toneel enz. Bij Muzelinck staat de kunst van Samen centraal: cursisten nemen bijvoorbeeld deel aan koren, ensembles en bands. Ook zijn er gezamenlijke optredens in De Linck, of op een evenement als Winterland of Fantastival. Kwaliteit staat voorop. De lessen worden gegeven door topdocenten met een indrukwekkend CV. Muzelinck biedt ook expositiemogelijkheden aan.

Muzelinck heeft een breed aanbod qua cursussen, dus neem eens een kijkje op de website.


Muzelinck
Raadhuislaan 18
5341 GM Oss
Tel: 0412 623727 
contact@muzelinck.nl


www.muzelinck.nlVolksuniversiteit oss

Volksuniversiteit Oss biedt als cursuscentrum voor volwassenen alle mogelijkheden om actief cursussen te volgen. Veel mensen willen zich oriënteren op terreinen waar zij belangstelling voor hebben of zij willen hun talenkennis uitbreiden. De activiteiten zijn gericht op zelfontplooiing en op verdere ontwikkeling van kennis en vaardigheden; de groepen zijn klein.


De cursusactiviteiten vinden plaats in het gebouw van de Volksuniversiteit en in diverse scholen in Oss. De lokalen zijn ook toegankelijk voor minder validen.

Volksuniversiteit Oss
Kruisstraat 94
5341 HG Oss
Tel: 0412 638060 
info@volksuniversiteitoss.nl


www.volksuniversiteitoss.nlCentrum jeugd en gezin maasland

Het Centrum Jeugd en Gezin Maasland heeft een totaal overzicht van alle cursussen over opgroeien en opvoeden in de regio. Deze worden door de verschillende instellingen in het Maasland uitgevoerd. Kijk hier voor het totale cursusaanbod.


Voor meer informatie over de inhoud van de cursussen, het aantal bijeenkomsten en de startdata kun je contact opnemen met het Centrum Jeugd en Gezin.

Het CJG organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten en lezingen over actuele thema's met betrekking tot opgroeien en opvoeden.

Centrum Jeugd en Gezin Maasland
Kerkstraat 13
5341 BK Oss
Tel: 0412-473626 

info@centrumjeugdengezin-maasland.nl


www.centrumjeugdengezin-maasland.nlBeweeg en Leef

Beweeg en Leef, centrum voor beweging, leefstijl en coaching

Naast haar wekelijkse groepslessen biedt Beweeg en Leef ook wandelcoaching, leefstijladvies en projecten voor sportstimulering aan. Met regelmaat organiseert Ellen Korstanje, eigenaar van Beweeg en Leef, losse workshops, en vitaliteitsarrangementen. De activiteiten vinden, als het weer het toelaat, vaak in de natuur plaats (regio Oss; Herperduin, Maashorst, Lithse Ham, Maasmeanders). Onthaasting, ontspanning, genieten, persoonlijke aandacht en plezier zijn belangrijke begrippen bij Beweeg en Leef. Kijk voor alle activiteiten op de website van Beweeg en Leef.

Beweeg en Leef
Centrum voor beweging, leefstijl en coaching
Molenstraat 58
5397 EL Lith
Tel: 06 41126286
info@beweegenleef.nl


www.beweegenleef.nlcreapoelka

In de werkplaats van Creapoelka kun je met beeldhouwen in hout en steen als middel jouw creatieve mogelijkheden ontdekken en ervaren. Creëren is een natuurlijk menselijk proces. Creapoelka wil hiervoor een stimulans zijn en een bedding bieden.

In een inspirerende, ontspannen en open sfeer, is er ruimte voor ontmoetingen tussen mens en materiaal, tussen mensen onderling en tussen mens en onderneming. Dat verstaan zij onder ‘stimulans door creativiteit’.

Creapoelka
Luc en Marianne Willems
Kleine Poelstraat 7
5371 KM Ravenstein (Demen)
Tel: 0486 416172

info@creapoelka.nl


www.creapoelka.nlk26

De Stichting K26 stelt zich ten doel de beeldende kunst in de gemeente Oss en Lith dichter bij de mensen te brengen. In de K26 ruimte worden periodiek exposities, lezingen en andere kunst gerelateerde evenementen georganiseerd voor en door de ruim 40 aangesloten beeldende kunstenaars.

K26
Kruisstraat 26
5341 HD Oss
Tel.: 0412 795209

info@K26.nl


www.K26.nl


't rollend creatief

't Rollend Creatief is een stichting die allerlei sportieve, educatieve en creatieve cursussen organiseren. Ze organiseren zowel voor de jeugd als voor de volwassenen (korte) cursussen en workshops.

De cursussen worden in het algemeen gehouden in gemeenschapshuis Acropolis, Broeder Everardusplein 1 in Megen. Voor inschrijving en/of informatie kun je terecht bij het secretariaat.

't Rollend Creatief
Joke van den Tillart
Tel.: 0412 851249 (na 18.00 uur)

rollendcreatief@gmail.com


www.rollendcreatief.nl


Caroline limpens

Schminken, theatergrime, visagie, creaties, cursussen, workshops
Caroline Limpens is gespecialiseerd in schminken, theatergrime en visagie. Zij geeft diverse cursussen en workshops. Workshops kunnen zowel op locatie als in haar atelier in Oss worden gegeven. En zijn voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 7 jaar te volgen. Dus ook leuk voor een kinderfeestje!

De workshops kunnen naar ieders wens worden ingevuld en zijn erg leuk en leerzaam voor o.a. kinderfeestje, verjaardag, vrijgezellenfeest, personeelsfeest en kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, scholen en buurtverenigingen. Gedurende een dagdeel wordt er op jezelf en/of op elkaar geschminkt. In een gezellige sfeer probeert Caroline je creativiteit te prikkelen en er wordt gewerkt aan teambuilding.

Caroline Limpens
Granietstraat 29
5345 SW Oss
Tel. 0412-622569
Mob. 06-24961891

www.carolinelimpens.nlpercussie4fun

Samba percussie is op dit moment één van de meest populaire manieren van muziek maken. Percussie4Fun start regelmatig met nieuwe cursussen. De workshops en cursussen van Percussie4Fun lenen zich ook perfect voor teambuilding, bedrijfsuitjes of zomaar een gezellig uitje.

Trommel Workshops & Cursussen
Proef de Braziliaanse Samba! Met Percussie4Fun heeft u een unieke manier om samen muziek te maken. De cursussen en workshops starten heel eenvoudig waarbij veel percussie instrumenten en meest bekende Samba ritmes aan bod komen. U leert onder andere basis slag technieken met de zware Surdo, de fijne ritmes op de Tamborim en de Shaker, het werken met de Snare, Agogo en de Repinique. Twee maal per jaar starten cursussen van 6 of 8 lessen.

Slagwerk workshops
Muziek maken is heerlijk, en samen musiceren geeft een onbeschrijflijk saamhorigheidsgevoel. Muzikale ervaring of voorkennis is niet nodig. Het zal blijken dat iedereen een ritme heeft! Elke deelnemer krijgt een uniek instrument, en daarmee een eigen taak. En zo wordt samen aan een muziekstuk gewerkt.

Percussie4Fun
Eric Verhagen
Tel: 06-50404292

info@percussie4fun.nl


www.percussie4fun.nldanscentrum zwijsen

Danscentrum Zwijsen is er voor jong en oud. Voor kinderdans, hiphop, zumba fitness, stijldansen, wedstrijddansen en privé lessen. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Danscentrum Zwijsen.


Danscentrum Zwijsen
Euterpelaan 3d
5344 CA Oss
Tel. 0412-646757

info@dc-zwijsen.nl


www.dc-zwijsen.nlzusjesscreatief

Zusjess creatief: Creatief, origineel en vernieuwend in het bedenken en aanbieden van creatieve workshops in Oss. Voor jong en oud, alleen of samen! Echt voor ieder wat wils!

Je kunt jezelf inschrijven op een van de inloop workshops, voor het knutsel-lab (kinderen), een ouder-kind workshop of je aanmelden met een groep voor een thema naar keuze, op een datum naar keuze. Of het nou een teamuitje, een babyshower, een vriendinnendag, een familiefeest, een vrijgezellenfeest, een buurtfeest, een kinderfeestje of tienerfuif betreft. Zusjess Creatief zorgt voor een top uitje op maat.


Nieuwsgierig? Kijk dan eens op de website van Zusjess Creatief

Zusjess creatief

Linkensweg 1

5341 CA OsS

tel: 0640678141

zusjesscreatief@gmail.com

www.zusjesscreatief.nl


Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea