Fleur Simon en Michelle Geurts winnen talentenwedstrijd Guts & Glory

4 juni 2018

De 12-jarige Fleur Simon uit Engelen en de 20-jarige Michelle Geurts uit Oss mogen zich de kersverse winnaressen noemen van ‘Guts & Glory’.


Afgelopen zondagmiddag vond in de Rabo Zaal van De Lievekamp de tweede editie plaats van deze talentenwedstrijd. Beide zangeressen gingen naar huis met een Guts & Glory-trofee én de toezegging dat ze komend theaterseizoen een gastoptreden mogen verzorgen bij een professionele voorstelling in De Lievekamp.  


Maar liefst 18 kandidaten kregen deze middag de kans hun talent te laten zien aan het publiek en de vakjury. Deze kandidaten waren verdeeld over de leeftijdscategorieën 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 25 jaar. Van elke categorie behaalden drie deelnemers de finale. Tess van de Beek, Guusje Hoornweg en Fleur Simon waren de finalisten bij de jongsten. De overige drie finalisten werden gevormd door Amber Elberse, Michelle Geurts en de band Nobody Knows. Uiteindelijk waren het Fleur Simon en Michelle Geurts die met de eer gingen strijken.

Subtiele en krachtige expressie
Juryvoorzitter Peter van Aar had na afloop louter lovende woorden over de finalisten. "Beide jonge talenten beschikken over een goede zangkeel en zijn allebei dichtbij puurheid. Dat maakt hun eigen geluid zo mooi. Fleur doet in alle opzichten haar voornaam eer aan: ze bloeit op het toneel en heeft potentie om nog meer tot wasdom te komen. Michelle was vandaag zichtbaar aan het zingen vanuit een pracht intensiteit: ze beleeft wat ze zingt en draagt dit intens uit. Wat het hart van Michelle op melodie zegt, is in haar subtiele en krachtige expressie af te lezen. Ik verwacht dat we in de toekomst nog veel zullen gaan horen van deze zangeressen."


Terug naar nieuwsoverzicht
Film
Muziek
Gesproken woord
Exposities
Feest, festival & evenementen
Overnachten
Wandelen & fietsen
Eten & drinken
Theater & dans
Kinderen
Sport/sportief
Musea